google-site-verification: google04cc5158cf3d495a.html

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

H τέχνη του Tang Soo Do


To Tang Soo Do (Tang – Κίνα, Soo- Χέρι, Do – φυσικός δρόμος) είναι μια Κορεάτικη πολεμική τέχνη που έχει τις ρίζες της στο Hwarang do, το οποίο αναπτύχθηκε από την δυναστεία των Korio, έως την δυναστεία των Sila, δηλαδή περίπου για 700 χρόνια. Οι επιρροές του Tang Soo Do 30% Βόριο κινέζικες τεχνικές , 10% νότιο κινεζικές, και 60% από το Soo Back Do. Είναι μίγμα μαλακών και σκληρών κινήσεων καθώς και αργών και γρήγορων κινήσεων.


Το Tang Soo Do ιδρύθηκε από των Grand Master Hoan Kee ο οποίος στα 22 του χρόνια γνώριζε την τέχνη Tekion , το οποίο δεν έχει σχεση με το Tae Kwon Do και το Soo Back Do. Το 1936 ο Grand Master πήγε στην Κίνα όπου έμαθε την τέχνη των Tang και όταν γύρισε το 1945 στην Κορέα ίδρισε την πρώτη σχολή Tang Soo Do , που την ονόμασε Moo Duk Kwan (Moo – Αποφεύγω την μάχη, Duk – πνευματική εκπαίδευση , Kwan – Σχολή ).

To Tang Soo Do δεν είναι sport σκοπός του είναι να αναπτύσσει τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις του ατόμου και να το κάνει ένα ώριμο άτομο , ικανό και σίγουρο για τον εαυτό του, ώστε όταν βγει στην κοινωνία να μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις δύσκολες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καθημερινή Ειδησεογραφία

Ελλάδα

Αθλητικά

Κόσμος